Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(4758 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
...............na bezrybiu to i rak może być rybą pyzdraliński
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
godziny lecą, a jakoś się jeszcze nikt fermentowaną kapustą nie pochwalił, że to polski wkład w rozwój ludzkości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A ja cenie w Pl. goscinnosc a w No. spokuj ducha

Lubie w Pl. i w No. pozytywnych i otwartych na swiat i ludzi

Nie lubie w Pl. i w No. glupoty, prostactwa i braku perspektywicznego myslenia

Moim zdaniem zaden kraj ani zaden narod nie jest tylko i wylacznie pozytywny albo negatywny, kazdy ma swoje plusy i swoje czarne owce

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
retier1 napisał:
Zbyt mocne słowo w tytule jak dla mnie Barbi zawiść...bardziej by tu pasowało
Niby takie ciemne te Norki i lewe ręce do pracy mają........a aż tyle mają
........a my tacy zdolni ........i wiecznie nam czegoś brak,zawsze coś nie pasuje.......?
......ale co tam,grunt że gorzała jest

Nie wiem jak inaczej mozna okreslic te wszystkie nasaczone zolcia emocje ktore emanuja z wypowiedzi wielu uczestnikow forum - to chyba musi byc mieszanka goryczy, zawodu co do swojej osoby i swojej sytuacji zyciowej, zazdrosci i ... przede wszystkim niewiedzy .

Zwlaszcza mam tu na mysli osobnikow, ktorzy nie posiedli i nie probuja posiasc umiejetnosci komunikowania sie z No. w jez. tego kraju w ktorym przebywaja i pracuja. I zastanawiam sie w jaki sposob moga oni krytykowac zdarzenia, sytuacje, sprawy o ktorych nie maja mozliwosci wyrobic sobie zdania poprzez indiwidualne zrozumienie wszystkiego na biezaco - z radia, gazet, tv, internetu i rozmowy z przecietnym no.

Na pewno wiele pretensji i zawisci pochodzi z niedomowien i niezrozumienia ludzi wkolo siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Sethur napisał:
jasta102 napisał:
(...) najładniejsze kobiety (...)
To chyba nigdy nie byles w Moskwie..

to już nawet w to, że Polki najładniejsze na świecie nikt nie wierzy???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(potfur)
Nowicjusz
barbaro, sama wprowadzilas zamet zakladajac ten watek, zeby sie wypowiadal kazdy, a teraz masz pretensje ze ktos wyraza swoje zdanie. niech sobie ludzie pisza co chca ,moze bedzie im troche lzej w tym osamotnieniu na obczyznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
potfur napisał:
barbaro, sama wprowadzilas zamet zakladajac ten watek, zeby sie wypowiadal kazdy, a teraz masz pretensje ze ktos wyraza swoje zdanie. niech sobie ludzie pisza co chca ,moze bedzie im troche lzej w tym osamotnieniu na obczyznie.

Ale ja do nikogo nie mam pretensji i nigdy nie mialam - ja po prostu wyrazam moje zdanie

Nikogo osobiscie nie krytykuje, a ze ktos czuje sie trafiony to nie moja wina.
Po prostu nie rozumiem jak mozna sobie pozwolic na tyyyyyle negatywizmu przy taaaaaaaakim poziomie niewiedzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
barbara67 napisał:
Zamiast rozpisywac sie we wszystkich mozliwych watkach o nienawisci do wszystkiego co no. mozna wpisywac sie tutaj

Jest tu tez mozliwosc do gloryfikowania Pl. jako panstwa i spoleczenstwa bez skazy

no to pogloryfikuję sobie Pl. jako dowód, że to najlepsze państwo na świecie niech będą przykłady paru obecnych na portalu MN Polek, które pomimo iż wyszły za męża, a czasami nawet kilku, Norwegów, narodziły dzieci Norwegów, opanowały język, prawo, meny,kulturę i zwyczaje Norwegów, to całymi dniami siedzą na polskojęzycznym portalu. jednak ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
jasta102 napisał:
barbara67 napisał:
Zamiast rozpisywac sie we wszystkich mozliwych watkach o nienawisci do wszystkiego co no. mozna wpisywac sie tutaj

Jest tu tez mozliwosc do gloryfikowania Pl. jako panstwa i spoleczenstwa bez skazy

no to pogloryfikuję sobie Pl. jako dowód, że to najlepsze państwo na świecie niech będą przykłady paru obecnych na portalu MN Polek, które pomimo iż wyszły za męża, a czasami nawet kilku, Norwegów, narodziły dzieci Norwegów, opanowały język, prawo, meny,kulturę i zwyczaje Norwegów, to całymi dniami siedzą na polskojęzycznym portalu. jednak ....

Wlasnie dlatego siedze na portalu - albo tez dlatego

Po pierwsze - nie uzywam na codzien jez.pl. i jak przesledzisz moje posty - od pierwszego tu napisanego a obecnie - dostrzezesz jakich postepow dokonalam w wyrazaniu sie i w gramatyce

Po drugie - sentyment do Pl.

Po trzecie - moja chec podzielenia sie wiedza i dobre rady co do nauki jez.no. i chec pomocy wielu formuowiczom

Co ty jasta - nie odrobiles znowu lekcji ?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
retier1 napisał:
Zbyt mocne słowo w tytule jak dla mnie Barbi zawiść...bardziej by tu pasowało
Niby takie ciemne te Norki i lewe ręce do pracy mają........a aż tyle mają
........a my tacy zdolni ........i wiecznie nam czegoś brak,zawsze coś nie pasuje.......?
......ale co tam,grunt że gorzała jest

Nie wiem jak inaczej mozna okreslic te wszystkie nasaczone zolcia emocje ktore emanuja z wypowiedzi wielu uczestnikow forum - to chyba musi byc mieszanka goryczy, zawodu co do swojej osoby i swojej sytuacji zyciowej, zazdrosci i ... przede wszystkim niewiedzy .

Zwlaszcza mam tu na mysli osobnikow, ktorzy nie posiedli i nie probuja posiasc umiejetnosci komunikowania sie z No. w jez. tego kraju w ktorym przebywaja i pracuja. I zastanawiam sie w jaki sposob moga oni krytykowac zdarzenia, sytuacje, sprawy o ktorych nie maja mozliwosci wyrobic sobie zdania poprzez indiwidualne zrozumienie wszystkiego na biezaco - z radia, gazet, tv, internetu i rozmowy z przecietnym no.

Na pewno wiele pretensji i zawisci pochodzi z niedomowien i niezrozumienia ludzi wkolo siebie

Trudno nie zgodzić się z tobą,a jeszcze trudniej zrozumieć taką postawe nas Polaków.
Różnie można by ją było tłumaczyć,tylko czy jest sens jeśli 2000 lat histori niczego nas nie nauczyło?
MN czy jakiekolwiek inne forum jest tylko powielaniem tego co inni mają na żywo w kraju
Każdy szczeka jak jest na łańcuchu,aż o mało go nie urwie
Spuść go tylko jednak z tego łańcucha a kuli ogon pod siebie i liże tyłki silniejszym , włażąc im bez mydła a po co to robią ?
No właśnie,kto potrafi sobie odpowiedzieć na to pytanie? A może spojrzeć tej prawdzie w oczy,której tak naprawdę to nie chce widzieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok