barbara67 napisał:
retier1 napisał:
Zbyt mocne słowo w tytule jak dla mnie Barbi
zawiść...bardziej by tu pasowało
Niby takie ciemne te Norki i lewe ręce do pracy mają........a aż tyle mają
........a my tacy zdolni
........i wiecznie nam czegoś brak,zawsze coś nie pasuje.......?
......ale co tam,grunt że gorzała jest
Nie wiem jak inaczej mozna okreslic te wszystkie nasaczone zolcia emocje ktore emanuja z wypowiedzi wielu uczestnikow forum - to chyba musi byc mieszanka goryczy, zawodu co do swojej osoby i swojej sytuacji zyciowej, zazdrosci i ... przede wszystkim niewiedzy .
Zwlaszcza mam tu na mysli osobnikow, ktorzy nie posiedli i nie probuja posiasc umiejetnosci komunikowania sie z No. w jez. tego kraju w ktorym przebywaja i pracuja. I zastanawiam sie w jaki sposob moga oni krytykowac zdarzenia, sytuacje, sprawy o ktorych nie maja mozliwosci wyrobic sobie zdania poprzez indiwidualne zrozumienie wszystkiego na biezaco - z radia, gazet, tv, internetu i rozmowy z przecietnym no.
Na pewno wiele pretensji i zawisci pochodzi z niedomowien i niezrozumienia ludzi wkolo siebie
Trudno nie zgodzić się z tobą,a jeszcze trudniej zrozumieć taką postawe nas Polaków.
Różnie można by ją było tłumaczyć,tylko czy jest sens jeśli 2000 lat histori niczego nas nie nauczyło?
MN czy jakiekolwiek inne forum jest tylko powielaniem tego co inni mają na żywo w kraju
Każdy szczeka jak jest na łańcuchu,aż o mało go nie urwie
Spuść go tylko jednak z tego łańcucha a kuli ogon pod siebie i liże tyłki silniejszym , włażąc im bez mydła

a po co to robią ?
No właśnie,kto potrafi sobie odpowiedzieć na to pytanie? A może spojrzeć tej prawdzie w oczy,której tak naprawdę to nie chce widzieć